Alfatours kft 2092 Budakeszi, Fő utca 211. E-mail: info@alfatours.hu +36 70 77 44 877, Irodai ügyfélszolgálat szünetel: +36 23 656 300

Van szabad hely

Schloss Hof és Pannonia gyöngyszeme Carnuntum

MÁR CSAK

borito 30 NAP

AZ UTAZÁSIG

Kategória:

borito

Városlátogatás

borito

Buszos kirándulás


Alapár:

10 990 Ft/Fő

-Schloss Hof belépő 16 euro/fő
-Carnuntum belépő 13 euro/fő
Az árak tájékoztató jellegűek!

 

Az ár tartalmazza:
-buszos utazás Budapest - Schloss Hof - Carnuntum - Budapest útvonalon
-idegenvezetés 

Schloss Hof és Pannonia gyöngyszeme Carnuntum programja

Indulás reggel 6 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Rövid utazás után megérkezünk a Schloss Hof-ba, az 50 hektáron elterülő Hofi Kastélyba.Kalnoki_Levendulas A főúri lakóépületből, a művészien kialakított teraszos kertből és az idilli majorságból álló pazar épületegyüttest a kései 1720-as években Savoyai Jenő herceg reprezentatív vidéki és vadász székhelyeként létesítették. 

Savoyai Jenő korának nem csak az egyik legsikeresebb hadvezére, de az egyik legvagyonosabb embere is volt. Több száz munkást, napszámost, mesterembert és kertészt fogadtak fel, hogy többéves szakadatlan munkával megvalósítsák a kastélyt. Amikor 1730 körül nagyjából lezárultak a munkálatok, az európai barokk egyik leglenyűgözőbb mesterműve konkrét alakot öltött. A Hofi kastély páratlan szépsége Mária Terézia figyelmét sem kerülte el. A császárné Jenő herceg örököseitől 1755-ban Kalnoki_Levendulasvette meg a birtokot, amelyet aztán férjének ajándékozott. Mária Terézia még egy emeletet építtetett a kastélyra. Franz Anton Hillebrandt udvari építész e munkálatok során a kor ízlésének szellemében gazdag klasszicista díszítéssel látta el a homlokzatot és a belső termeket is. Lényegében ekkor alakult ki a Hofi kastély mai arca. A Hofi kastély pompája a lenyűgözően tágas kertnek is köszönhető.  Eleganciájában csak kevés európai barokk kert vetekedhetett a Hofi kastély Jenő herceg számára kialakított kertjével. A természet alkotó ereje az ember művészi alkotóvágyával párosulva a tökéletes szépség és harmónia gyöngyszemét hozta létre. 

 

A program végeztével buszra szállunk és egy másik közeli érdekes látnivalót látogatunk meg. Kelta településként indult, majd a Római hódítás után a Pannónia tartomány részévé vált Carnuntum mára egy érdekes régészeti park. Az I. században még csak katonai kaszárnyák, kórház és a katonaságot támogató egyéb építmények (műhelyek, raktárak) álltak itt. Majd hamarosan a polgári város is fejlődésnek indult melyet Hadrianus már municipium rangra emelt. Három évszázados virágzás után barbár támadások következtében indult hanyatlásnak a IV. évszázadtól. 

A XIX. században kezdődött ásatások vezettek oda, hogy napjainkban régészeti parkként élvezhetjük a látnivalókat. A Polgárváros romjait szabadtéri múzeumként tudjuk megtekinteni. Még az itt feltárt leleteket a Carnuntum múzeumban csodálhatjuk meg. Ezen kívül megcsodálhatjuk a Diana templom romjait, a Fürdő, a Fórum vagy az Amfiteátrum romjait is.

Helyi, magyar tárlatvezető segítségével információban és látványban gazdag sétával vezet pillanthatunk be a múlt e csodás szegletébe. 

Sétánk végeztével a buszunk 18 órakor indul vissza. Érkezés Budapestre a kora esti órákban.

 

A kiutazáshoz szükséges iratok:
-Uniós védettségi igazolvány vagy az országonként megkövetelt egyéb dokumentum(ok): https://alfatours.hu/hirek/koronavirussal_kapcsolatos_tajekoztatas
-Érvényes személyi igazolvány vagy érvényes útlevél

Vidéki felszállás az M1-es autópálya vonalán, a nagyobb pihenőknél lehetséges:
-Budaörs, Media Markt/McDonalds melletti benzinkút
-Vértesszőlős, McDonalds parkoló
-Győr, Királyszék úti Tesco
-Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő

A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat az M1-es autópálya vonalán, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Kérés elküldése

Kiemelt ajánlataink

Bécsi Filharmonikusok koncertje a Schönbrunni kastélyban
2022.06 .16. - 2022.06 .16.
1 nap
10 990 Ft/fő
Városlátogatás

Városlátogatás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Schloss Hof és Pannonia gyöngyszeme Carnuntum
2022.06 .25. - 2022.06 .25.
1 nap
10 990 Ft/fő
Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Opatija egynapos csobbanás
2022.07 .16. - 2022.07 .16.
1 nap
18 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Bad Ischl és Hallstatt egynapos kirándulás
2022.07 .23. - 2022.07 .23.
1 nap
18 990 Ft/fő
Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!