Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Prága, Karlovy Vary és Cesky Krumlov 3 napos kirándulás Csehországban

Kategória:

borito

Őszi kirándulások

borito

Városlátogatás

borito

Többnapos kirándulások

borito

Buszos kirándulás

Az ár tartalmazza:

borito

ReggeliMég nincs elérhető időpont

  • Egyágyas felár - 15000 Ft

-Cesky Krumlov vár belépőjegy 320 CZK/fő felnőtteknek, 220 CZK/fő gyerekeknek és diákoknak.
Ár árak tájékoztató jellegűek.

Az ár tartalmazza:
-buszos utazás Budapest – Prága – Karlovy Vary – Cesky Krumlov – Budapest útvonalon
-2 éjszaka szállás 3 csillagos prágai szállodában
-reggeli
-idegenvezetés a teljes program alatt

Egyágyas felár: 15 000 Ft/fő.


A 3 napos csehországi kirándulás 1. napja: Prága

Indulás Budapestről, a Déli pályaudvartól reggel 5 órakor. A késő délelőtti órákban érkezünk Prága belvárosába. Praga_3_naposMegérkezésünk után rögtön idegenvezető segítségével megtekintjük a város legfontosabb látnivalóit: Hradzsin, Szent Vitus-katedrális, Aranyművesek utcája, Károly híd, Óváros tér a városházával, Vencel tér.
A Cseh fővárost száztornyú városként vagy arany városként is szokták emlegetni. Óvárosa 1992 óta a Világörökség része.

Prága jellegzetességeihez, sajátosságához hozzátartozik a söröző (pivnica), a sörözők hangulata. A cseh polgárok mindennapi életéhez hozzátartozik a mindennapi, munka utáni sörözés, vagy csak “sörivás”. Úgy mondják ugyanis, csak öt korsó sör elfogyasztásától beszélhetünk sörözésről, addig az csupán sörivás. Egyedi eleme a prágai sörözőknek a söralátéttel (sörkeksszel) történő rendelés: amennyiben asztalfoglalás után a középen elhelyezett alátétek közül magunk elé helyezünk egyet, az azt jelenti, kérünk egy korsó sört. Amennyiben a korsónk kiürül és az alátétet nem helyezzük az üres korsó szájára, automatikusan hozza a pincér a következő kört. A fogyasztást pedig az asztalunkon elhelyezett papírcetlin jelzi: minden egyes korsó sört egy rovátka jelöl. Érdemes kipróbálni.

A délutáni szabad program után, 18:30 órakor indulunk elfoglalni a szállásunkat, mely Prága IV. kerületében található. A gazdag program után álomra hajtjuk a fejünket.

 

A 3 napos csehországi kirándulás 2. napja: Karlovy Vary

Másnap reggeli után Karlovy Vary felé vesszük az irányt. A fürdőváros német neve Karlsbad. A várost az alapító IV. Károly német-római császárról nevezték el. Európa első gyógyhelye lett, VIII . századtól híres európai fürdőhely. 1759-ben egy tűzvészben nagy része leégett, és utána klasszicista épületeket emeltek. A fürdőépületek többsége és a fontosabb forrásokat összekötő elegáns, oszlopos fedett sétány, Karlovy_Vary_3_naposa kolonád a 19. században épült. 
A XX. század elején jöttek létre porcelángyárai, a Karlsbadi Porcelángyár és a Moser Üveggyár. A Becherovka gyógynövénylikőrt is itt gyártják. Az egész város műemlékvédelem alatt áll 1992 óta. A gyógyfürdővárosnak 13 nagyobb és 300 kisebb gyógyvíz forrása van. Az egyes források hőmérséklete 34 – 73 °C között alakul; vizüket ivó–, fürdő– és speciális gyógykúrákra használják az emésztőszervek és az anyagcsere zavarainak gyógyítására.

A város felfedezése után visszatérünk prágai szállásunkra.


A 3 napos csehországi kirándulás 3. napja: Cesky Krumlov

Másnap reggeli után kijelentkezünk a szállodából és Cesky Krumlov felé vesszük utunkat. Megérkezésünk után a Moldva parti városka felfedezésére indulunk. Cesky Krumlov Dél-Csehországban található, a Moldva folyó kettős kanyarulatánál fekvő városka, Prága után Csehország második leglátogatottabb turisztikai célpontja. Történelmi negyedét körbeöleli a Moldva kanyarulata, neve az ónémet Krumme Aue (magyarul görbe mező) kifejezésből származik. Az UNESCO 1992-ben nyilvánította a világörökség részének.

A krumlovi vár a prágai Hradzsin után a második legnagyobb vár Csehországban. Chesky_Krumlov_3_naposA negyven épületből álló épületegyüttesnek öt udvara van és hét hektáros kastélypark veszi körül. A XIV. században kezdték építeni, majd folyamatos építés és bővítés után a mai elrendezését a reneszánsz korában, a XVI. században nyerte el. Négy fő részből áll: alsó- és felsővár, barokk színház és kastélypark. A felső vár és a barokk színház közötti várárkot boltozatos híd tölti ki. A barokk kastélyszínház egyedülálló látványosság. 1776-ban építették, akkor egyedülállóan modern díszletmozgató technikával, mely a mai napon is működik. Több eredeti jelmez is fennmaradt. A színház látogatható, előadást évente háromszor tartanak – barokk opera előadásokat gyertyafényt utánzó világításnál tartják.

A város egyik jelképe a kör alakú vártorony. Az 54 méter magas vártorony gótikus és reneszánsz stílusban épült. Tetejéről káprázatos kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. A várárokban medvéket láthatunk. A XVIII. századtól tartanak medvéket itt – a Rosenberg család jelképe volt, ezzel az ősi származásukat szerették volna kihangsúlyozni.A Szent Vitus templom is a város jelképe. A háromhajós templom gótikus freskómaradványait is érdemes megtekinteni.Csehországban „kötelező” program a sörkóstolás. Ez Cesky Krumlovban sincs másként, hiszen a várossal egyidős a sörfőzés. A XIII. század óta működik sörfőzde az Eggenberg család jóvoltából. A barokk stílusú, folyóparti Eggenberg sörgyár termékét érdemes megkóstolni hazaindulás előtt.


A busz kora délután indul haza, érkezés Budapestre a kora esti órákban.

A kiutazáshoz és a szállodába való bejelentkezéshez érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél szükséges.

Vidéki felszállás az M1-es autópálya vonalán, a nagyobb pihenőknél lehetséges:
-Budaörs, Media Markt/McDonalds melletti benzinkút
–Vértesszőlős McDonalds parkoló
-Győr, Királyszék úti Tesco
-Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő

A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Kérés elküldése

Kiemelt ajánlataink

Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Plitvicei Nemzeti Park egynapos kirándulás
2024.10 .05. - 2024.10 .05.
1 nap
28 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Krakkó és Zakopane - 4 csodás nap Lengyelországban
2024.10 .31. - 2024.11 .03.
4 nap 3 éjszaka
119 090 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!