Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Nyári varázslat Svájcban

Kategória:

borito

Többnapos kirándulások



Még nincs elérhető időpont
A lenyűgöző alpesi hegyvonulatok, a csokoládé és a Bernina Express országa: nyári varázslat Svájcban

Az ár tartalmazza:
-buszos utazás a teljes 5 nap alatt
-egy éjszaka szállás Piottaban 3 csillagos szállodában reggelivel.
-egy éjszaka szállás Zermattban 3 csillagos szállodában reggelivel. Ébredj a Matternhorn látványával!
-egy éjszaka szállás Luzernben 3 csillagos szállodában reggelivel
-egy éjszaka szállás Davosban 4 csillagos szállodában reggelivel
-idegenvezetés a teljes program alatt

Az ár nem tartalmazza:
-Az összes belépőjegy ára: 54.500 Ft/fő. A belépőjegyeket az utazás előtt egy hónappal szükséges forintban kifizetni.
(Swiss miniatur belépőjegy, Gletsch: Rhone jégbarlang belépőjegy, Tasch – Zermatt vonatjegy, Zermatt Gornergrat fogaskerekű jegy oda-vissza, Zermatt csomagszállítás a vasútállomásról a szállodába és másnap reggel vissza, Zermatt – Tasch vonatjegy, Bernina Express vonatjegy, Bernina express helyfoglalás)

Nyár ellenére télies öltözékkel is készülni szükséges. Az 5 napos kirándulás főleg Svájc természeti szépségeit hivatott bemutatni, ezért a részvételhez alap állóképességgel rendelkezni kell.
 
1. nap Lugano, Maggia-szurdok és Piotta
2019. augusztus 7-én, szerdán indulás a WizzAir menetrendszerinti járatával 6:10-kor, érkezés Milánóba 7:55-kor. Buszunk már várni fog minket a repülőtéren és azonnal Svájc felé vesszük az irányt. Bő egy órás utazás után megérkezünk a Luganói-tó partjára. Elsőként Melide-ben a Swiss Miniatur kiállítást tekintjük meg. A teljes országot megjelenítő 1:25 léptékű makettek között rögtön teljes áttekintést kapunk erről a csodás országról, ahol a következő 5 teljes napot fogjuk eltölteni. A park megtekintése után Luganoba indulunk. Lugano a legnagyobb olasz lélekszámú város Olaszországon kívül, a hivatalos nyelve is olasz. Mediterrán életérzés fog minket átjárni, miközben megismerkedünk a várossal. Szabadidőben kedvünkre megebédelhetünk, majd tovább indulunk. Délután már az ország természeti szépségeivel kezdünk megismerkedni: a Maggia-szurdokot járjuk be. Egy órás gyalogtúrát teszünk a festői szurdokvölgyben, miközben a fejünk felett magasló hegyek látványa kápráztat el minket. A szurdokvölgyhöz vezető kanyargós úton terméskőlapokkal fedett apró házak nyújtanak betekintést Svájc múltjába.

2. nap Schöllenen-szoros, Gletsch, Zermatt és Matternhorn
Másnap reggeli után kijelentkezünk a szállodából és a Schöllenen-szoroshoz hajtunk. A Reuss-folyó által vájt mély völgy és felette átívelő híd fantasztikus látványát megörökítjük egy fotószünet keretében, majd hajtunk tovább. A világ összes gleccserének nevet adó Gletsch-be hajtunk, ahol a 11.500 éves jégbarlang belsejébe bújunk. A Rhone gleccser a Rhone folyó forrása. 100 métert haladhatunk a jég belsejében a tengerszint felett 2.300 méterrel. A nem mindennapi élményhez téli dzseki szükséges. Délután elérkezik a svájci tartózkodásunk egyik csúcsélménye. Tasch-ig utazunk busszal, ahol átszállunk a vonatra Zermatt felé. Zermatt csak vonattal megközelíthető. Zermattban leszállva a vonatról a csomagjainkat a közeli szállodába viszik, mi pedig folytatjuk az utazást fogaskerekűvel Gonergrat felé. A Gonergrat-csúcs 3.135 méteren található és fantasztikus kilátópont: látjuk a Gondel-gleccsert, a Findel-gleccsert, 29 olyan hegycsúcsot, amely legalább négyezer méter magas. Többek között a 4.478 méter magas Matternhorn szédítő látványát is megörökíthetjük. A Toblerone csokoládé a Matternhorn formáját idézi, most lehetőségünk lesz élőben is megcsodálni a “háromszöget”. Lefelé egy darabon gyalogtúra keretében haladunk, még élvezetesebbé téve az Alpok hetedik legmagasabb csúcsának közelségét. Időközben a csomagjaink megérkeztek a zermatti szállásunkra. Elfoglaljuk szobáinkat, szabadidő Zermattban. A magyar utazási irodák kínálatában egyedülálló módon kínálunk szállást Zermattban. A Matternhorn látványával ébredni egy életre szóló élmény!
 
3. nap Trümmerlbachfalle-vízesés, Aare-szurdok és Luzern
Másnap átsétálunk a Zermatt pályaudvarra, miközben csomagjainkat szállítják és vonattal Tasch-ig utazunk, ahol a buszunkat előző nap hagytuk.
Az első élmény a Trümmerlbachfalle-vízesés lesz, amely a hegy gyomrában található vízesés-sorozat. A látvány megcsodálása után ismét túrázni fogunk: az Aare-szurdokot fogjuk bejárni. A szurdok egyik oldalán letesz minket a busz, végigsétálunk, majd a másik végén felvesz minket a busz. Az Aare Svájc leghosszabb folyója. A 200 méter mély szurdokvölgyben való kirándulás biztonságosan kiépített pallókon lehetséges. A szurdok
a legkeskenyebb ponton 1 méterre szűkül, miközben fejünk felett 200 méter magas sziklák tornyosulnak. Miután a természet e csodás ajándékát végigjártuk, a délutánt városi környezetben töltjük: Luzernbe hajtunk. A Pilátus-hegy lábánál található Luzerni-tó északi csücskében fekvő város a világ legrégebbi fedett fahídjairól híres. Idegenvezetőnkkel egy közös séta keretein belül megismerjük a várost, elfoglaljuk a szállásunkat és szabad este Luzernben.
 
4. nap Via Mala és Davos
Szombaton a Via Mala lesz a legelső élményünk. Aki olvasta John Knittel azonos nevű regényét örömmel indul a könyvben oly gazdagon ismertetett természeti környezet felfedezésére. A Via Mala szurdokban túrázással töltjük a nap első részét. Churban szabadidő keretei belül megebédelhetünk, majd buszunkkal Davosba hajtunk. Davos nevét Thomas Mann Varázshegy című művének is köszönheti, de magashegyi üdülőhelyként már előtte is kedvelt volt. A világhírű hegyi városban elfoglaljuk szállásunkat és túrázni indulunk a környék felfedezésére.
 
5. nap Bernina Express és Diavolezza
Az utolsó Svájcban eltöltött napunk is tartogat csodás látnivalókat számunkra. A híres Bernina Express-re szállunk és Diavolezza-ba utazunk. A vonatkozás már maga egy élmény Svájcban. Ki ne szeretné a piros svájci vonattal az Alpokat átszelni? A Bernina Express az Alpok legmagasabban fekvő és a világ legmeredekebben futó adhéziós vasúti vonala. Miközben a piros vonaton utazunk le sem tudjuk venni a szemünket az ablakokból elénk táruló látványról, a gyönyörű St. Moritz mellett is elhaladunk. A bő másfél órás vonatozás örök élmény. Diavolezza-ba érkezésünk után ebédszünetet tartunk. Délután elkezdjük utazásunkat Milánó felé. A Malója-hágon megállunk fotószünetre. Az esti budapesti járatunkhoz 19:30-ra kell a Malpensa repülőtérre kiérni.
Amennyiben még marad időnk Olaszországban töltjük el, erről majd a buszon dönt az idegenvezetőnk.
22:30 órakor a WizzAir menetrendszerinti járatával elindulunk Budapest felé. 23:55 órakor szállunk le a teljes nap után, amelyet Svájcban töltöttünk.

Fényképgaléria a régebbi kirándulásokról
Kattints a dátumra és nézd meg, hogy milyen csodálatos helyeken jártunk!
2019. augusztus 7-11.

SVÁJC
A Svájci Államszövetség kantonokból álló szövetségi köztársaság Közép-Európában.  Erős hagyományai vannak a politikai és katonai semlegesség terén, de a nemzetközi együttműködés terén is. Területe:  41 285 m² Népessége: 8 211 700 Fő.

ÉRDEKESSÉGEK
Svájcnak hivatalosan nincs sem fővárosa, sem pedig elnöke. Viszont van 4 hivatalos nyelvük.Svájc nem tagja az Európai Uniónak, az Európai Gazdasági Térségnek, de egy külön megállapodás alapján a magyar állampolgárok, meghatározott feltételek között, az ún. Európai Egészségbiztosítási Kártyával Svájcban is igénybe vehetik azokat az egészségügyi szolgáltatásokat, amelyek az átmeneti svájci tartózkodásuk ideje alatt orvosilag szükségesnek minősülnek.Egy svájci testvérpár létrehozta a világ egyik leghíresebb szállodáját. Itt nincsenek szobák, falak sőt még épület sincs. Csak egy ágy és egy szobapincér. A vendégek a csillagos ég alatt alszanak.Egy átlag svájci 10,43 kg csokit eszik meg évente, ezzel ők vezetik a világranglistát. Bár a csokiról és a fondue-ről híresek, a fondue nem svájci találmány.Svédország után Svájcban a legmagasabb a várható élettartam.Svájc mivel nem tagja az Európai Uniónak, a hivatalos fizetőeszköze nem az euro, hanem a svájci frank.

ÉGHAJLAT
Svájc klímája általában mérsékelt, helyenként nagy ingadozásokat mutatva, a magashegységi zord klímától a Svájc déli csücskénél előforduló kellemes mediterrán éghajlatig. Az ország déli csücskében, Ticino kantonban, az Alpoktól fő vonulatától délre a völgyekben melegebb, nedves, jelleg uralkodik.

ORSZÁGINFO
Pénznem: CHF (Svájc Frank) árfolyam  CHF = kb. 285 Ft.Magyar állampolgárok érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak Svájcba.

Az útlevélnek vagy a személyi igazolványnak az utazás utolsó napjáig kell érvényesnek lennie!Svájcban a közbiztonság jó.Az élelmiszer és egyéb árak a magyarországi árszintet többszörösen meghaladják! Kérjük ennek megfelelően tervezzék meg a költőpénzt.Magyarországhoz képest nincs időeltolódás.A konnektorcsatlakozók mérete a magyarországitól eltérő, ezért érdemes az útra hálózati csatlakozóadaptert vinni. ( 220 volt/váltóáram. ) A legtöbb hotel rendelkezik átalakítóval, melyet a recepción tudunk kölcsönözni.

MIT CSOMAGOLJAK?Póló, rövidnadrág nappalra, pulcsi, dzseki, esőkabát eső esetére. A hegyi terepviszonyokhoz alkalmas bakancs. Fényképezőgép ne maradjon otthon:)

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Kérés elküldése

Kiemelt ajánlataink

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban
2024.04 .20. - 2024.04 .21.
2 nap 1 éjszaka
56 590 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése
Bad Ischl és Hallstatt egynapos kirándulás
2024.04 .27. - 2024.04 .27.
1 nap
30 990 Ft/fő
Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése
Salzburg-Neuschwanstein-Hallstatt 3 napos kirándulás
2024.06 .14. - 2024.06 .16.
3 nap 2 éjszaka
120 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!